HTML

Vagdalthús

Gyűjteményes SPAM- és HOAX-lexikon, minden ami szemet szúr a kukában.

(X)

Friss topikok

  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.23. 08:16) Küldj 10$-t és megtanítunk SPAM-elni
  • aranyhaj.blogspot.com: Amikor a szüleim először kaptak ilyen levelet, komolyan elhitték, hogy nyertek valamit. :-) Ez pár... (2007.12.12. 20:54) Nyertem a lottón!
  • B-road: Renesis: ertelme gondolom az, hogy egy ido utan kezd kimenni a divatbol a dohanyzas, es egyre keve... (2007.12.05. 11:01) Jól nézd meg, honnan rendelsz cigit

Linkblog

Nyertem a lottón!

2007.12.09. 21:33 Szilu

Gratulálnak. Hetente töbször is. Már rég milliárdos lennék, ha felvettem volna minden nyereményt és talált pénzt, amiről eddigi pályafutásom során értesítettek. Bár jobb eséllyel aludnék a híd alatt, vagy tengetném hajléktalanszállón hátralévő életemet.

A módszer hasonló a nigériai levéléhez: Elhitetik, hogy egy csapásra minden gondod megoldódott, soha többé nem kell olyan apró-cseprő dolgokkal törődnöd, mint a pénz, a munka vagy a megélhetés És mindez pusztán a szerencse műve, nem is kerested, mégis megtalált. Pénzt csak pénzből lehet csinálni, legalábbis így tartja a mondás, ezért aztán nem is csodálkozik a naív olvasó, ha legombolnak róla egy kisebb vagyont kezelési költség meg illeték címszóval, fizet mint a katonatiszt, hisz úgyis megtérül, addig meg eléldegél személyi kölcsönből, az úgyis divat mostanság.

Kíváncsi lennék, meddig mennének el a csalók, ha hagynám, hogy sodródjak az árral? Mikor lenne elég? A beígért nyeremény hány százalékánál szállnának ki és hagynának magamra pénz nélkül, saját dugámba dőlve. És egyáltalán mennyi volt a legnagyobb összeg, amire levettek valakit ilyen csalással? Vezet erről valaki statisztikát? Ha igen, ossza meg a nagyérdeművel, sokan okulhatnának belőle!

Mondhatnánk, hogy vessen magára az ilyen. Elképesztő, hogy 2007-ben Magyarországon még vannak emberek, akik elhiszik, hogy a sültgalamb egy külföldi lottónyereményben, vagy egy elhunyt afrikai diktátorban testet öltve repül a szájukba. Miért nem kelt legalább az gyanút, hogy a héten már hatszor nyert, és négy nagyösszegű afrikai örökség megszerzésére kérték fel?

A hülyéket is meg kell védeni a csalóktól! A csupa nagybetűs INFORMÁCIÓS TÁRSADALOM kialakítása felé tett suta lépések között igazán elférne egy átfogó felvilágosító kampány, amiből megtudhatná a Nép, hogy nem csak a bulvárlapok híreit nem vesszük azonnal készpénznek (ettől is elég messze állunk még), de az se feltétlenül a színtiszta igazság, ami ímélen jött, vagy megírtak az "internetben".

Végezetül álljon itt egy a sok levél közül, melyek a levelezőm SPAM-mappájában a "won" szóra indított keresés eredményei között szerepel:
Lucky Star International Lotteries,
Corporate Headquarters,Maliebaan
38-40, 3581CR.Rotterdam,
The Netherlands.

Dear Sir/Madam,
Congratulations!

With utmost joy,we are pleased to inform you of the result of the Lucky Star International Lotteries programs,held on the 16th of November 2007, which drew a cash prize of $1,550.000.00. Your e-mail address attached to Ticket/Code number TK7017/55806B with claim /reference number 111-915 drew these lucky numbers 23-34-99-12-33-10,which consequently won in the 3rd category.You have been approved to receive a cash prize of (One Million Five Hundred and Fifty Thousand USD) only.

Be advised that due to incessant mix up in cash prize transfer to previous winners,we advise that you keep your winning information confidential until your claim has been processed and released to you.This security measure is critical: its a measure put in place to avoid double claims,transfer and unwarranted abuse of this program by other participants.

METHOD OF SELECTING WINNERS:
Participants were selected anonymously through a private ballot system(computer ballot) from over 35,000 companies and 70,000 individual e-mail addresses all over the world. At the final draw your e-mail address emerged as the winner of our last jackpot.This is promotional program takes place bi-annually,and it is promoted and sponsored by Orient software corporation(Orient Networks).It is meant to reward some individuals and corporations who have devoted their time and resources surfing the world wide web (www) with their email addresses.Remember,all winning must be claimed not later than 7 working days from the 10th December 2007.

After the expiration of that time frame,if your funds are unclaimed,it will be refunded to us and included in our next draws.We hope you will use part of your cash prize to participate in our next $3 Million Dollars draws in February 2008.

Lastly,in order to avoid unnecessary delays/complications with the transferring of your funds to you,please always remember to quote your Code numbers in all correspondence to our paying agency(West African Monetary Agency,Accra-Ghana)Stating your full names,address, your telephone number, fax number if any and your occupation. Our agent will issue a cheque in your favour and the cheque can be cash in any part of the world, your bank or any bank of your choice.

Furthermore,if you have change any of your contact address,please notify our claims agent for appropriate adjustment.You are to contact the fiduciary paying agency as mentioned below for the immediate process of your claims.

West African Monetary Agency
Contact person: Mr.Ray Thompson.
Claims Processing/Legal Department
E-mail: westafricamonetaryagency_1@yahoo.com.hk
Tel   : +233-20-9155710.

Congratulations!!

Yours in services,
Scott Frederic.
Lottery Coordinator.

1 komment

Címkék: spam lottó csalás nyeremény lehúzás nigériai levél

A bejegyzés trackback címe:

https://vagdalthus.blog.hu/api/trackback/id/tr69258408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyhaj.blogspot.com 2007.12.12. 20:54:01

Amikor a szüleim először kaptak ilyen levelet, komolyan elhitték, hogy nyertek valamit. :-) Ez pár éve volt.

Én pedig "ingyenes" táskakészletet rendeltem, cserébe pár száz forintos katalógussal együtt. Akkor néztünk nagyot, mikor a katalógusok a következő hónapban is megérkeztek... ekkor lemondtuk a rendelést.
A táskák viszont valóban jók.

aranyhaj.blogspot.com

aranyhaj.blogspot.com
süti beállítások módosítása