HTML

Vagdalthús

Gyűjteményes SPAM- és HOAX-lexikon, minden ami szemet szúr a kukában.

(X)

Friss topikok

  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.23. 08:16) Küldj 10$-t és megtanítunk SPAM-elni
  • aranyhaj.blogspot.com: Amikor a szüleim először kaptak ilyen levelet, komolyan elhitték, hogy nyertek valamit. :-) Ez pár... (2007.12.12. 20:54) Nyertem a lottón!
  • B-road: Renesis: ertelme gondolom az, hogy egy ido utan kezd kimenni a divatbol a dohanyzas, es egyre keve... (2007.12.05. 11:01) Jól nézd meg, honnan rendelsz cigit

Linkblog

Critical Mass 2008.09.22.

2008.09.19. 16:07 Szilu

2008.09.22.-e a Nemzetközi Autómentes Nap! Én nem ülök autóba, ti se tegyétek! Gyertek inkább vonulni közlekedni!

Üdv:

Szilu

Szólj hozzá!

Címkék: critical mass

Nemzeti vagdalthús

2008.02.06. 09:52 Szilu

Ezúton szeretném megköszönni a Magyar Nemzetért Mozgalom-nak, hogy néhány, évekkel ezelőtt történt fórumos hozzászólás alapján felvettek címlistájukra. A hozzászólás mindössze egy apróhirdetés volt és talán néhány válasz a termékkel kapcsolatban. Az ominózus aliast kizárólag erre a célra használtam és csak akkor. Az, hogy még mindig létezik, csak az én hanyagságom eredménye.

A törvény lehetővé teszi, hogy egy email-t küldjünk önnek. Amennyiben megtetszett ajánlatunk továbbra is kapni fogja rendszeresen a híreket, ezzel nem kell kutatni az interneten az aktuális eseményeket. Legyen szó törvényrendeletről, tüntetésről vagy politikai visszáságról.

Szólj hozzá!

Címkék: spam politika nemzeti opt in opt out

Spam a mobilon

2008.02.06. 09:23 Szilu

Szerencsésnek érzem magam, hogy eddig a mobilom spammentes zónának minősült, ez sajnos megváltozott, befutott életem első SMS-spamje.

2008. EVI AUTOPLAYA-MATRICAJAT vasarolja meg az EME-nel atutalassal. Reszletes informaciok: www.FIZESSENMOBILLAL.hu; 06/1 999 6100 Udvozlettel: EME Zrt.

Remélem nem lesz párja, utálnám, ha a mobilomon is bongészgetnem kellene az értékes SMS-ek elolvasása érdekében a szemétkupacban.

Szólj hozzá!

Címkék: spam telefon sms

Coolspace-spam, a kommentekben

2007.12.13. 10:44 Szilu

Hihetetlen, hogy valaki annyira hülye legyen, hogy egy levélszeméttel foglalkozó blogba próbál spam-et csampészni a kommentekbe. A coolspace elérte ezt a szellemi magasságot. És azt is, hogy az életben nem fogom megtekinteni a honlapjukat, remélem más se. A küldőt pedig csak azért nem tiltom ki, hogy hírt adhassak róla, ha esetleg újra próbálkozna.

Szólj hozzá!

Címkék: spam komment

Kis gonosz ártatlan spam

2007.12.11. 23:38 Szilu

Subject: Csak Szegedieknek, többiek töröljék!


Üdvözlünk!

 

Mi most egy kis gonosz, ártatlan spamet küldtünk Neked, viszont cserébe kínálunk egyenlőre Szegedieknek bruttó 299Ft/60 perces áron használható nyelvtudást csak Neked! Amit bátran tudsz majd használni munkádhoz, nyelvvizsgádhoz, vagy utazásodhoz.

 

Üdv.

 

MATRIX Nyelv kft.

 

http://villam.rexamo.com/node/104

 

U.I.

Megigérjük több levelet nem küldünk, de ha még is, akkor a nagy egyetemes internetes címlistán kétszer szerepeltél.

Mérges levelet ne küldj, mert spamunk már kiment, viszont kívánunk Neked Kellemes Ünnepeket!

 

 


Na ez érdekes műalkotás. Mint mikor igaz megbánással előre bocsánatért esedezel, miközben a barátod hátába mártod a nagykést. Felkerültek a radaromra, figyelni fogom, betartják-e az ígéretüket a további levelezés felfüggesztéséről. Azért mégis van benne valami ártatlan báj, kevésbé húztam fel magam rajta, mint egyébként szoktam.

Szólj hozzá!

Címkék: spam

A myvip bekaphatja!

2007.12.11. 23:11 Szilu

Figyelmes lettem rá a minap, hogy a myvip rendszeresen tömi a postaládámat szép nagy képekkel teletűzdelt reklámokkal, melyek alján a következő áll:

"Ezt a levelet azért kaptad, mert a myvip.com tagja vagy."

Szólj hozzá!

Címkék: spam webkettő opt out

Nyertem a lottón!

2007.12.09. 21:33 Szilu

Gratulálnak. Hetente töbször is. Már rég milliárdos lennék, ha felvettem volna minden nyereményt és talált pénzt, amiről eddigi pályafutásom során értesítettek. Bár jobb eséllyel aludnék a híd alatt, vagy tengetném hajléktalanszállón hátralévő életemet.

1 komment

Címkék: spam lottó csalás nyeremény lehúzás nigériai levél

Képzavar: nigériai levél Skóciából

2007.12.06. 12:31 Szilu

Ez már a valódi globalizáció, nigériai levelem jött Skóciából. Eddig is kaptam már hasonlókat szép számban Nigériától eltérő országból, de Európából még soha. Kíváncsi vagyok mit lépnének a helyi hatóságok, hogy valóban UK-beli telefonszámon lehet 419-es csalásra jelentkezni. Lehet, hogy írok is egy emilt a Scotlad Yard Skót Rendőrség-nek.

Ha valaki volt olyan hülye, hogy jelentkezett a felhívásra, megírhatná kommentben, hogy Európában marad-e a történet, vagy a második lépcső már Afrikában van.

Végül pedig álljon itt egy gyűjtemény nigériai levelekből. Sajnos nem mostanában volt utoljára frissítve, de azért tanulságos.

Dear Sir/Madam,
 
I am Steven Kenneth,a senior staff with a bank in Scotland, UK. I have only written to seek your indulgence and help. I wish to transfer a huge amount from the UK to a designated bank account of your choice. Thus, for your indulgence and support(morally, financially etc.) I propose an offer of 45% of the total amount to be yours after the transfer has been successfully concluded.
 
Kindly reply me at steven_kenneth44@hotmail.com, stating your interest, or call +447783708297 and I shall furnish you with the details and necessary proceedure with which to make the transfer.I anxiously await your response.
 
Thanks and Godbless.
Sincerely yours,
Mr.Steven Kenneth.

Szólj hozzá!

Címkék: telefon bank pénz csalás lehúzás bulk mail nigériai levél

Jól nézd meg, honnan rendelsz cigit

2007.12.04. 23:03 Szilu

Számomra újdonság, hogy nem csak viagrát, cialist, rolexet és hasonlókat akarnakk rámsózni online, de már cigarettát is. Mondjuk kötve hiszem, hogy a VPOP rajonganan az ötletért, hogy internetes árusok postacsomagban küldözgessék be a zárjegy nélküli cigit az országba. Ezzel együtt valahol a világban minden bizonnyal van piaca ennek a terméknek is. Aki veszi a fáradtságot és átrágja magát a sok szeméten a postaládájában, érdekes árkülönbségeket fedezhet fel.

18 komment

Címkék: spam dohányzás cigaretta

Házassági ajánlat a postaládában

2007.12.04. 22:43 Szilu

Azt hittem már soha nem kapok több házassági ajánlatot interneten, de hál'istennek tévedtem. Újult erővel támadnak az orosz és ukrán hölgyek, akik férjet keresnek. Régebben rendeszeresen kaptam ajánlatokat Bride For You tárggyal. Ezekben csupa jó parti szerepelt keresztnévvel, képpel és rövid jellemzéssel. Tatjana (26), szeret sportolni, jól főz, hobbija a vasalás, és hasonlók. Mind arra várnak, hogy jön a szőke nyugati herceg hófehér jaguáron és elviszi amérikába. Ehhez képest a mostani próbálkozás elég gyenge, se kép, se konkrét leírás, ráadásul azzal sincs tisztában a feladó, hogy a világ ezen felén idén a tavasz épp nem decemberre esik.

Hello!

Spring has finally come! Romance is in the air!

Beautiful and still single (!!!) Russian and Ukrainian women are eager to
meet you! They have placed their profiles at SingleRussianGirls dating site
and waiting for your emails.

Don't loose time and come get registered FREE at http://bestukrainebridespro.info/?idAff=33

say about this all your friends

hosting is bad , if site too slow , then refresh .
if this link does not exist then please wait new link 1-7 days.
 
daisy carefree duck

Szólj hozzá!

Címkék: spam társkereső feleség házasságközvetítés

Olimpiai láng égeti a vinyódat

2007.11.26. 22:09 Szilu

Szokatlan helyről, egy barátomtól kaptam hoax-ot. Ez azért szokatlan, mert a barátaim már régen tudják, istenkísértés nekem vírusfigyelmeztetést, vicces videókat, miegymásokat küldeni. Ez is csak olyan formában érkezett, hogy véleményezzem, ugye ez hülyeség. Adatvédelmi okokból, az előző feladó továbbításban is szereplő hosszú címzettlistáját lehagytam a levél elejéről, illetve barátom védelmében levágtam a céges disclaimer-t a végéről

Szólj hozzá!

Címkék: hoax vírus

Van azért még szufla Nigériában

2007.11.23. 23:16 Szilu

Betévedtem egy régen nem használt webmail-es mailboxomba és rá kellett jönnöm, hogy a nigériai levél nem szűnt meg, csak kimaradtam a szórásból az utóbbi időben. Az említett rég elhanyagolt címre az elmúlt 3 hónapban is 10-nél több ilyen felhívás érkezett. Még mindig vannak emberek, akiket ezzel a száz éves sztorival csőbe lehet húzni?

Szólj hozzá!

Címkék: spam csalás lehúzás nigériai levél

Nigéria méltó utódja lesz Oroszország?

2007.11.21. 22:37 Szilu

Már egészen elfeledkeztem az időkről,mikor napjában többször kaptam szívhez szóló leveleket elhunyt afrikai diktátorok és milliomosok családtagjaitól, hogy busás jutalék fejében segítségükre legyek a vagyonukhoz való hozzájutásban. Mindössze a bankszámlám adataira lett volna szükség, némi adminisztratív munkára, és hogy az átvételig finanszírozzam a felmerülő költségeket. Annak idején ez meglehetősen forró téma volt, többekről lehetett hallani, akiket csőbe húztak és nem csak a pénzüket veszítették, de életük és/vagy testi épségük is veszélybe került. Ezek mögött a csalások mögött gátlástalan bűnözők álltak, akik nem riadtak vissza semmilyen eszköztől a cél elérése érdekében.

Szólj hozzá!

Címkék: hoax csalás lehúzás orosz kályhás levél

Vagdalthúst a füledbe

2007.11.21. 10:49 Szilu

A kéretlen reklámmal való zaklatás egyik legidegesítőbb formája, ha telefonon halmoznak el fantasztikus ajánlatokkal. Az utóbbi időben előszeretettel alkalmazzák ezt a módszert bankok is ügyfeleik elidegenítésére. Független üzletkötőik hívogatják a számlatulajdonosokat, hogy felajánlják az igen kedvező hitellehetőségeket.

Nincs elég pénzed? Keveset keresel? Vegyél fel személyi hitelt, most olcsó! Rögtön telik majd a 200 centis plazmatévére, meg az egzotikus nyaralásra. Megy a szekér, kirúgunk a hámból, mit nekünk alacsony fizetés! Kicsivel később pedig arra döbben rá a polgár, hogy volt ugyan Tahitin nyaralni, meg kidobta a könyvespolcot, hogy beférjen a házimozi a panel nappalijába, de a nyári fényképeket, amiket az új digitális géppel lőtt, nem lehet megenni, annak a kurva hitelnek meg lejárt a türelmi ideje, és az akciós 3-6 hónapos időszaka is, oszt most tejelni kell, vagy viszik az életszínvonalat a behajtók. Tóta W.-nek igaza van, tényleg oda kell írni a hülyemagyarnak, hogy A KÖLCSÖNT BIZONY VISSZA IS KELL ADNI! Nyakunkon a Karácsony, egyre aktuálisabb a téma.

A post apropója, hogy az imént hívott fel a sokadik független üzletkötő - a számlavezető bankom nevében - ajánlatával, akit sokadikként küldtem a fenébe a számtalan eddigi próbálkozóhoz hasonlóan. SZVSZ, ha kölcsönre van szükségem, akkor magam keresem a lehetőséget, körülnézek a piacon, mi a kínálat, mitholmennyiért kapok, de semmi esetre sem fogok azért szabadon felhasználható személyi kölcsönt felvenni, csak mert most épp valaki adni akar. Akkor se, ha mégoly jószándékúan, minden gazdasági érdekét félredobva teszi is a bank.

Szólj hozzá!

Címkék: marketing spam telefon bank hitel pénz

"Nálunk megtalálsz mindent ami az online tömeg-reklámhoz kell"

2007.11.20. 16:19 Szilu

Nah, befutott egy tuti jó ajánlat, ellátnak mindennel, ami ahhoz kell, hogy megkeserítsem embertársaim életét. Vehetek többezres e-mail címlistát, van csak nekem csak most fantasztikus internetes onlány üzleti csomag is. Ja, és ami fontos: Nem csak vállakozóknak.

Nagy üzlet lett mostanában megtanítani a népet, hogyan tömjön vagdalthúst a postaládába, mindenki ezt ajánlgatja. Hogy törvénysértő? Ugyanmár, hallott bárki is akár csak egyetlen emberről, vagy cégről, akit/amit megbüntettek emiatt? Naugyehogyugye! Nehogy aztán az legyen egyszer a blog végkövetkeztetése, hogy feladom az állásomat, és beállok hivatásos spammernek.

Keress pénzt az interneten egy erre a célra összealított
on-line üzleti  csomaggal.      / Nem csak vállalkozóknak./
                
Nálunk megtalálsz mindent ami az online tömeg-reklámhoz kell. Kampány programok, Hírlevél kezelő rendszer, Nyomkövető, Statisztika készítő alkalmazás. Hírlevél minták. Válogatott Címlisták, több ezer taggal, és mindez hihetetlenül kedvező árakon. On-line marketing csomag, amivel egy kattintással ezrekkel köthetsz üzletet.
                  
Gyere át és lesd meg te is...
http://www.mrsource.on.hu
                                      
Unsubscribe page -
http://liteURL.com/?xxx

Szólj hozzá!

Címkék: marketing spam pénz bulk mail

Csak hogy tudjuk miről beszélünk

2007.11.20. 13:26 Szilu

Lazításként javaslom megtekintésre a Monty Python csoport örökbecsű alkotását, mely nélkül ma nem neveznénk nevükön a dolgokat, és rágódhatnánk olyan kifejezéseken, mint pl. az

"információs társadalommal összefüggő szolgáltatás felhasználásával küldött reklám".

Köszönjük!

Szólj hozzá! · 2 trackback

Spam-el a Háttér Társaság a Melegekért

2007.11.20. 12:52 Szilu

A GayBears Blog-on találtam az alábbi bejegyzést. Mélységesen egyetértek a post írójával:

Spammel a Háttér

Szólj hozzá!

Címkék: spam meleg opt in

Csiki-csuki

2007.11.20. 11:16 Szilu

A reklám küldésére engedélyt kérő reklámlevelek a kedvenceim, kár hogy nem előzi meg őket egy reklámlevél küldésére engedélyt kérő levél küldésére engedélyt kérő levél.

A www.biztositas24.com volt kedves megkérni engem, mint autótulajdonost (nincs is autó a nevemen, de ha lenne is honnan tudnák), hogy engedélyezzem reklmámlevél küldését "ingyenes kötelező biztosítás váltásról, továbbá az ezzel járó garantált ajándékokról, és pénzmegtakarításról".

Ez már az én értelmezésemben megvalósítja a kéretlen reklámküldést, mivel felhívja a figyelmemet a szolgáltatásokra, illetve azok akciós jellegére. Egy linkkel lehetőséget ad rá, hogy feliratkozzam erre a reklámlevélre, illetve hogy leiratkozzam arról, hogy további engedélykéréseket küldjenek. Természetesen ugyanez az engedélykérés megérkezett újra másnap is, vagyis addig küldözgetik, amíg valahova nem kattintasz.

Tehát a lehetőségek a következők:

  • Feliratkozol és elárasztanak a szemetükkel, ráadásul a saját kérésedre.
  • Leiratkozol az engedélykérésről, ezzel biztosítod a lista kezelőjét, hogy nem csak valós és élő a címed, de még el is olvasod a küldött szemetet. (priority 1 célszemély leszel)
  • Nem csinálsz semmit és kapod továbbra is ezt az újabb darab löncshúst.

Emitt a levél:

Tisztelt Autótulajdonos!

Ezúton kérjük engedélyét, hogy reklámlevelünket eljuttassuk az Ön e-mail címére.

Reklámlevelünkben a http://www.biztositas24.com által kínált ingyenes kötelező biztosítás váltásról, továbbá az ezzel járó garantált ajándékokról, és pénzmegtakarításról adnánk részletes tájékoztatást.

Ha engdélyezi számunka, hogy elküldjük reklámlevelünket, kérjük kattintson az alábbi linkre: http://www.olcsobiztositas.com/engedely_b.php?id=xxxxx&chk=xxxxx

Ha nem szeretne több engedélykérést kapni, kérjük az alábbi címen iratkozzon le szolgáltatásunkról: http://www.olcsobiztositas.com/leiratkozas.php

Üdvözlettel:
Tóth Tímea
Kereskedelmi igazgató
Online Business Kft.
http://www.biztositas24.com
e-mail: info@biztositas24.com

Szólj hozzá!

Címkék: spam opt in opt out engedélykérés

Küldj csokit Valentin édesanyjának karácsonyra

2007.11.20. 10:32 Szilu

Igen érdekes, jól felépített kéregetős levelet kaptam Valentintól, aki édesanyjával él Oroszországban, és nagyon szegények, ráadásul anyuka még vak is. A könyvtárból használja a netet, mert otthon természetesen nincs. A levél nyelve angol, tele nyelvi és helyesírási hibákkal, amitől még hitelesebbnek tűnik.

Valentin nem nagyravágyó, azt kéri, küldjünk neki és édesanyjának felesleges ruhákat, hálózsákot, megfázás elleni gyógyszereket, ugyanis úgy felment a gáz és a villany ára, hogy nem fognak tudni fűteni.

Ez eddig besorolását tekintve inkább a HOAX kategóriába passzol, de aztán mégis átfordul a levél burkoltan pénzlejmolós lehúzásba.

Valentinről ugyanis kiderül, hogy erdős tájon lakik, ahol annyi a fa, mint a szemét, és az egész fűtés nem okozna gondot, ha tudnának venni egy jó kis mozgatható fatüzeléses kályhát. De hát arra sajnos nem telik. Valentin minden bizonnyal tanulhatott némi pszichológiát, és talán a  10$-os reportokat is megvásárolta, mert explicit módon nem írja egy szóval se, hogy pénzt szeretne, ehelyett a lelkiismeretre és az önkéntes adakozásra apellál, ezt az is alátámasztja, hogy nem bankszámlát adott meg, hanem postai címet.

Kíváncsi lennék hány használt hálózsákot kapott már csomagban...

Íme a levél teljes életnagyságban:


Hi,

My name is Valentin. I have 25 years and I live with my mother in small Russian city in Russian province. My mother cannot see since many years and she receive little indemnity wich not enough even for medicaments.

I work very hard to buy necessities, food and medicaments for my mother and me, but my salary be very small.

During last months prices for gas and electricity becomed very high and we cannot use it to heat our home anymore. We have winter, many snow and temperature is very cold here already. The radio say it will be up to minus 30 degrees Celsius in the near weeks. We do not know what to do and we very afraid.

Only way for us to heat our home is to use portable wood-burning stove which giving heat with burning wood. We have many wood in our region, therefore this stove will heat our home all winter with minimal charges. But we cannot buy this stove in our market because it very expensive for us.

Thanks to free internet in our library and library computer I finded several addreses and decided to appeal to you for help. If you have any old sleping bag, warm blanket, warm socks, vitamines, medicamentes against cold flu, product of gygiene, I would be very grateful to you if you donate it for us and send to our post address:

Valentin Mihaylin,
Ulica Truda 24-8
Kaluga 248000
Russia.

Christmas coming and I would be very grateful to you if you can send some sweets for my mother. I will give them to my mother in Christmas night and it will make my mother very happy.

I send you kind greetings from Russia and hope to hear from you soon.

Valentin and my mother Elena.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: hoax csalás lehúzás orosz kályhás levél

Küldj 10$-t és megtanítunk SPAM-elni

2007.11.20. 09:31 Szilu

Első páciensem, akit itt pellengérre állítok, Sz. úr, aki nem átallott saját nevében üzenetet küldeni, hogy gondoljam végig, elég pénzt keresek-e, és hogy megváltoztathatom az életemet, és valóra válthatom az álmaimat (hogy ne kapjak ilyen leveleket?), csak kattintsak a mellékelt link-re.

A link a www.penz.freebase.hu oldalra mutatott, ahol a szokásos MLM-es dumával fogadtak, hogy fantasztikus pénzkereseti lehetőséget kínálnak, soha vissza nem térő alkalom, akár XYZ dollárt kereshetek akár igen rövid idő alatt. Ez még mind nem lett volna olyan érdekes, hogy post szülessen belőle, de eljutottam a sokadik oldalon oda is, hogy mit kell eladni (először természetesen megvenni). Úgynevezett Report-okat árulnak, amikből megtanuljuk, hogy legyünk gazdagok az internet segítségével, magyarul bulk-mail tanfolyam összekötve egy jó kis piramisjátékra hajazó értékesítési rendszerrel (a neveket megváltoztattam):REPORT#1:
"The insider?s Guide to Advertising for Free on the Internet"
"Hogyan hirdethetünk ingyenesen az Interneten?"
Eladó: Sz. úr


REPORT#2:
"The Insider?s Guide to Sending E-mail on the Internet"
"Hogyan küldhetünk tömeges e-mail-eket?"
Eladó: M. úr


REPORT#3:
"The Secrets to Multilevel Marketing on the Internet"
"Az Internet-MLM titkai."
Eladó: K. úr


REPORT#4:
"How to become a Millionaire utilizing the Power of Multilevel Marketing and the Internet"
"Hogyan válhatunk milliomossá, az Internet-MLM erejének kihasználásával?"
Eladó: R. úrA temékeket darabonként 10 USD-ért lehet megvásárolni (mindet meg kell venni), amit a termék mellett feltüntetett eladónak kell kizárólag készpénzben (csak dollár) postai úton elküldeni. A csőbehúzott meg úgy kereshet vele pénzt, ha minél több embernek továbbküldi e-mail-ben, annyi módosítással, hogy ő ugrik az eladói lista végére.

Megragadó, hogy piramisjátékszerű körítéssel árulnak oktatóanyagot arról, hogyan árasszuk el szarral az internetet. A kp-s fizetés postai úton szintén szemet gyönyörködtető megoldás.

Erre tessenek gombot varrni!

1 komment

Címkék: spam pénz piramisjáték mlm bulk mail

Szupernormális inger

2007.11.20. 09:02 Szilu

Az elmúlt napokban a szokásos (9/1) arányban kaptam szemetet, ill. értékes leveleket a postaládámba. Amiket már a szolgáltató is SPAM-ként jelöl automatikusan kukázom is. A többi manuális munka. Cialis, Viagra, mi az nekem.

A gyakorlat lassan mesterré tesz, szemem minimális idő alatt az ismert minták alapján szkenneli az üzeneteket, egy levél SPAM-ként való azonosítása és törlése átlagosan 0,33 másodpercet vesz igénybe, de néha homokszem kerül a vagdalthúsba... Ilyenkor a húskonzervazonosító receptoraim egy pillanatra lefagynak, és megnézem mi is van a levélben, pedig agyam értelmesebb fele tudja, hogy ugyanarról a szemétről van szó, amit már tízezerszámra dobtam kukába, de valahogy mégis kilóg a sorból, hiba a mátrixban, mint egy aranysárgán csillogó valami a szemétkupacban, amit felveszel, hátha gyémántköves aranygyűrű, de csak egy félig elfogyasztott zselés szaloncukrot találsz visszacsomagolva.

Volt részem néhány ilyenben az utóbbi időben, ezek adták az ihletet a blog elindításához. Várom tőletek is a megtalált gyöngyszemeket.

Szólj hozzá!

Címkék: spam szupernormális